Hvad skal jeg vælge? 

Når du skal have nye vinduer står du overfor nogle spørgsmål som kræver at du træffer beslutninger. 

 Jeg vil forsøge at gennemgå dem kort her. 

For det første skal du tage et kig på dit hus og træffe en afgørelse om det skal være den samme type vinduer som du har nu. Fagsproget kalder disse typer for

:

Topstyrede vinduer

Bondehusvinduer

Dannebrogsvinduer

 

Vil det passe til mit hus at jeg vælger en anden type? 

 

For det andet så findes der forskellige materialer. Det materiale som er mest brugt er træ. Det er smukt og levende, og kan vedligeholdes med maling. Hvis du ikke er så meget til at male, så kan du vælge træ/alu som har en aluminiums front udvendigt. Denne beskytter træet mod udefrakommende fugt. På indersiden bevarer du den pæne træfront. Denne løsning er typisk 30 % dyrere. 

Du kan også vælge plastikvinduer. De kan så at sige tåle at stå i et badebassin. De er fornuftige at vælge til kælderen eller udestuen som måske står helt ned på jorden. Eller andre særligt udsatte steder.

 

For det tredje skal der vælges en vinduesproducent. Dette er noget som mange ikke går så højt op i. Men det er ret vigtigt. Der er stor forskel på hvordan kvaliteten på vinduerne er. 

To gode faktorer at se på er: garanti og produktionsland. Du kan finde adskillige leverandører som producerer vinduerne i Danmark og giver 10 års garanti. 

 

Når disse ting er på plads kommer der selvfølgelig flere mindre beslutninger såsom friskluftventiler, farve (samme farve inde og ude?) , greb til vinduerne osv. 

 

Jeg håber at dette gav dig lidt indsigt i processen ved valg af vinduer. 

 

Kontakt os

Er du klar til at tage en snak om dine behov og ønsker? Tøv ikke med at kontakte os. Vi vil gerne snakke med dig.